20 martie 2019

Cum să clădești o comunitate rezidențială, nu doar un proiect imobiliar

În încercarea de a-și maximiza investiția, mulți dezvoltatori acordă, din păcate, puțină importanță lucrurilor care creează și consolidează o comunitate rezidențială. Deși acest lucru presupune un efort suplimentar de design și implementare, acest factor este unul dintre cei care fac diferența.

De exemplu, un loc de joacă pentru copii trebuie făcut în așa fel încât și părinții să se simtă confortabil în timp ce îi supraveghează pe cei mici. Lipsa suprafețelor umbrite alungă deopotrivă copiii și adulții în casă în zilele călduroase de vară. Așadar, fără investiții inteligente spre construirea unor zone care vin în sprijinul unei comunități unite, un complex imobiliar poate deveni doar un cartier dormitor, așa cum au mai fost construite.

Elemente care vin în sprijinul unei comunități rezidențiale

Ce înseamnă până la urmă un design gândit pentru o comunitate rezidențială?

Spațiile verzi

În cazul Avalon Estate, crearea și consolidarea unei comunități a stat la baza proiectului  încă de la început. Așa se explică plantarea de specii mixte, cu creștere rapidă și lentă, cu mult înaintea începerii lucrărilor propriu zise. Astfel, spațiile verzi vor atrage primii locatari către activități outdoor chiar de la finalizarea primelor locuințe. Mai mult de două hectare din totalul suprafeței proiectului de 8,1 hectare va fi destinată spaţiilor verzi, pentru a fi folosite exclusiv de către rezidenţi.

Mai mult, o parte din spațiile verzi vor fi transformate în parcuri și zone de joacă pentru copii.  În total, aceste arii verzi și de agrement vor ocupa mai mult de 1/3 din suprafața totală a complexului.

O echipă specializată va garanta întreținerea corespunzătoare a acestora. Se elimină astfel nevoia locatarilor de a contracta separat lucrările de întreținere, dar și riscul întreținerii inconsistente a spațiilor verzi.

Trafic rutier redus

O altă provocare pentru o comunitate rezidențială  o reprezintă fluxul autoturismelor din interiorul complexului. În cazul Avalon Estate, accesul maşinilor în interiorul proiectului va fi limitat pe o singură arteră rutieră, amenajată în jurul complexului, aleile din interiorul ansamblului urmând să fie destinate pietonilor. Se creează astfel o zonă extinsă pentru plimbări și alte activități în aer liber, fără stresul provocat de traficul auto.

Clubul Avalon Estate

Rezidenții din Avalon Estate vor beneficia de accesul la Cluhouse, un refugiu intim localizat într-o clădire cu un design original, cu uși mari vitrate ce de deschid către grădină și piscină. Tot aici vor găsi un restaurant de 30 de locuri, un bar cool, o zonă de relaxare și două studiouri de fitness. Mai mult, Clubul va sta la dispoziția locatarilor și oaspeților acestora în toate anotimpurile, fără nicio întrerupere a serviciilor oferite.

Astfel, comunitatea din Avalon va avea posibilitatea de a face parte dintr-un club select, în care oamenii se pot relaxa, își pot cunoaște vecinii și crea legături.

Intimitate și spații private

În contrast cu zonele comune care invită la socializare, unitățile locative din Avalon Estate vor pune accent pe intimitate. Acestea sunt proiectate astfel încât locuințele vecine să nu aibă vedere directă la spațiile private. Majoritatea unităților respectiv blocurile T și casele detașate, au o orientare ce garantează lipsa zgomotului generat de mașini, acest lucru reprezentând rezultatul dezvoltării unui concept unic.

Nivel de trai ridicat

În cazul unor proiecte imobiliare ”accesibile”, planul inițial a fost încărcat cu clădiri adăugate, după ce primii locatari s-au mutat deja în locuințele dorite. Astfel, față de promisiunea inițială, spațiile comune sunt restrânse iar calitatea vieții are de suferit. În cazul Avalon Estate, încă din stadiul rezervării, fiecărui viitor proprietar i se garantează confortul și calitatea vieții. Pentru a asigura aceste lucruri este nevoie de angajament, planificare și dedicație. Complexul va fi administrat pe baza unui regulament rezonabil și echitabil care va acoperi toate conduitele ce ar putea avea un impact negativ atât asupra experienței individuale, cât și la nivel de comunitate rezidențială.

Toate aceste elemente de design urban fac din Avalon Estate un proiect unic în peisajul imobiliar al Capitalei care creează o comunitate unită.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!