14 iulie 2022

Amenajări peisagistice de excepție – Conceptul din Avalon Estate

Amenajările peisagistice din Avalon Estate sunt proiectate de arhitecți renumiți, cu o bogată experiență în designul arhitectural peisagistic urban.

Pentru complexul rezidențial exclusivist de pe malul Lacului Pipera a fost proiectat un plan personalizat de amenajare a spațiilor verzi și – deși nu îți putem dezvălui încă toate „secretele” acestuia, îți vei putea face din acest articol o impresie generală despre valoarea pe care amenajările peisagistice o vor aduce comunității.

Amenajări peisagistice – principii de bază

Arhitectura peisagistică are scopul de a crea oaze de verdeață și spații unice, personalizate, acolo unde oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului liber reconectându-se cu natura.

Deși fiecare proiect este unic în felul său și conceput astfel încât să se integreze armonios în întregul ansamblu, amenajările peisagistice trebuie să respecte câteva principii de bază:

Proporția

Proporția se referă la dimensiunea unui element în raport cu celălalt și necesită destul de multă planificare și gândire, însă este esențial.

Și asta, pentru că arhitecții trebuie să se asigure de la bun început că toate elementele amenajării peisagistice au proporțiile potrivite, astfel încât funcționalitatea să fie optimă, iar impresia generală – de naturalețe.

spatii verzi in avalon estate

Unitatea și repetitivitatea

Unitatea este un principiu de bază al amenajării peisagistice și se referă la coerența și gradul de repetitivitate dintr-un design.

Repetiția este deseori folosită pentru a conferi unitate ansamblului, prin repetarea elementelor asemănătoare, care includ plantele și elementele decorative. Consecvența este folosită pentru a crea o unitate sau o temă comună.

În general, este bine să ai mai multe elemente și forme într-un parc, pentru că repetarea acelorași elemente mult prea des poate să conducă la monotonie.

concept peisagistic in avalon estate

Pe de altă parte, prea multe elemente care nu sunt legate între ele pot face ca designul să pară neplanificat și dezordonat.

De asemenea, nu folosiți excesiv un element, deoarece utilizarea excesivă a unui element poate face ca designul dvs. să pară plictisitor, neinteresant și monoton.

Linia

Linia reprezintă un element de bază în designul peisagistic. Liniile sunt folosite aproape peste tot, inclusiv pentru a crea alei, texturi și perspective. Liniile conferă unui spațiu mai multă adâncime și perspectivă.

Tranziția

Tranziția este principiul care se referă la schimbare treptată a peisajului. Tranziția într-o amenajare peisagistică este realizată prin variația gradată, progresivă a dimensiunii plantelor sau a intensității culorilor.

Tranziția poate fi aplicată nu doar în ceea ce privește forma sau regimul de înălțime, ci și asupra texturii, culorii sau formei frunzelor elementelor de vegetație.

concept perisagistic in avalon estate

Armonia și contrastul

Armonia face ca elementele din peisaj să pară unitare, în timp ce contrastul scoate în evidență anumite elemente-vedetă. Elementele contrastante atrag atenția atunci când sunt plasate unul lângă altul. Contrastul și armonia se realizează prin alăturarea de elemente artistice sau prin juxtapunerea unor culori complementare.

Culoarea

Culoarea arborilor, arbuștilor și a plantelor poate să contribuie și ea la generarea unui anumit tip de perspectivă. De exemplu, copacii cu frunze roșii sau portocalii îți vor da impresia că se afla mai aproape de tine decât se află de fapt, iar cei cu frunze verzi sau albăstrui îți vor părea mai îndepărtați. De aceea, aceste culori sunt bine gândite și alese atunci când se ia în calcul crearea unei perspective.

spatii verzi in avalon estate

Echilibrul

Există două tipuri de echilibru folosite în designul amenajărilor peisagistice: echilibrul simetric și echilibrul asimetric. În cazul echilibrului simetric, trebuie să existe două componente ale peisajului identice. În ceea ce privește echilibrul asimetric, structura peisajului este echilibrată folosind elemente și obiecte diferite, dar care au o pondere vizuală aproape similară.

Amenajări peisagistice unice în Avalon Estate

Amenajările exterioare urbane de calitate necesită o proiectare care să se plieze pe viziunea pe termen lung a dezvoltatorului.

parcul central din avalon estate

Fiecare ansamblu este diferit, însă în Avalon Estate am acordat o atenție sporită zonelor verzi și pietonale, astfel încât acestea să contribuie substanțial la creșterea calității vieții rezidenților.

În plus, suprafața generoasă a ansamblului a permis proiectarea parcului central privat fără a face compromisuri. Acesta va fi împărțit în mai multe zone – pentru familii, pentru locuri de joacă, pentru activități fizice, pentru relaxare – alternând tipurile de vegetație și design.

Amenajările peisagistice pornesc aproape în totalitate de la aceste principii de bază, care sunt adaptate fiecărui proiect în parte, în funcție de rezultatul vizat.

În Avalon Estate vei găsi inclusiv pomi fructiferi, alături de arbuști decorativi, plante perene și pâlcuri de copaci destinați să alcătuiască zone similare celor întâlnite în pădurile create de natură.

Vom avea atât copaci și plante iubitoare de apă, cât și arbori și arbuști veșnic verzi sau copaci care vor colora intens peisajele de toamnă.

spatii verzi in avalon estate

Un element spectaculos, dar și sustenabil și util din perspectiva locuitorilor ansamblului este pârâul artificial plasat în centrul dezvoltării, care va împiedica inundațiile în cazul căderii unei cantități ridicate de apă, prin colectarea apelor pluviale, filtrarea acestora și direcționarea surplusului către Lacul Pipera.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum și-au pus designerii noștri creativitatea în practică și îți dorești să cunoști în amănunt peisagistica din Avalon Estate, contactează-ne pentru o discuție sau chiar pentru o vizită!

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne