28 septembrie 2023

Avantajele colaborării cu un designer de interior profesionist

Colaborarea cu un designer de interior profesionist te ajută în primul rând să faci economie de timp și să scapi de un stres suplimentar, dar și să ajungi la un stil de amenajare mai eficient, mai armonios, mai potrivit cu tine. Deși la prima vedere poate să pară o sarcină ușoară, designul de interior va avea multe aspecte de luat în calcul și o multitudine de sarcini de îndeplinit 

Design interior townhouse Avalon Estate_Parter

Ce face, mai exact, un designer de interior profesionist?  

Specialiștii în domeniu privesc o locuință din perspectivă globală, nu doar din perspectiva aspectului.  

Viziunea unui designer de interior profesionist despre cum ar trebui să fie locuința ideală ține cont de mai multe elemente: 

  • suprafața și compartimentarea; 
  • structura de rezistență și funcționalitatea; 
  • eficientizarea spațiilor;  
  • poziționarea și funcționarea instalațiilor electrice și sanitare, ținând cont de amplasarea ulterioară a aparatelor electrocasnice și a sistemelor de iluminat; 
  • amenajarea personalizată, stabilirea nuanțelor, texturilor și a elementelor de mobilier care vor fi integrate în fiecare încăpere. 

Măsurători și calcule design interior

Este nevoie de multe calcule, măsurători și verificări, aparte de alegerea culorilor, texturilor și a stilului de design interior. Iar garanția succesului nu poate veni decât din partea unui specialist care are experiența și know-how-ul necesar. Un designer de interior profesionist va identifica soluțiile ideale, personalizate, adaptate dorințelor tale și bugetului pe care ești dispus să îl investești în locuința ta. 

Nu în ultimul rând, lucrările de amenajare interioară necesită supervizare și verificare, așa încât să te asiguri că nu vei avea surprize neplăcute în viitor. Iar aceasta este încă una dintre responsabilitățile de care designerul de interior te va scuti. 

Design interior living cu bucătărie deschisă_apartament cu 2 camere în Avalon Estate

Principalele avantaje ale colaborării cu un designer de interior profesionist  

Experiență și cunoștințe 

Designerii de interior profesioniști au cunoștințe specializate în domeniul designului și al amenajării spațiilor. Ei înțeleg principiile de design, combinațiile de culori, proporțiile și echilibrul într-un mod care poate aduce un plus de valoare și estetică spațiului. 

Creativitate și inovație 

Designerii de interior sunt instruiți să gândească creativ și să ofere soluții inovatoare pentru a transforma spațiul într-un mod care să reflecte personalitatea și nevoile clienților. Ei pot aduce idei și concepte pe care nu le-ați fi luat în considerare în mod normal. 

Planificare eficientă  

Un designer de interior profesionist va crea un plan detaliat pentru amenajarea spațiului, luând în considerare toate aspectele de la mobilier la iluminat și accesorii. Acest lucru poate ajuta la o utilizare mai eficientă a spațiului și la evitarea unor erori costisitoare. 

Variante de materiale pentru design interior

Economie de timp și efort 

Proiectele de design interior pot fi extrem de consumatoare de timp și energie. Colaborând cu un designer, puteți externaliza munca grea și vă puteți concentra pe alte aspecte ale vieții dvs. sau ale afacerii dvs. 

Acces la resurse și contacte 

Designerii de interior au adesea conexiuni și relații cu furnizori de mobilă, materiale și accesorii. Aceasta vă poate ajuta să obțineți produse de calitate la prețuri mai bune decât cele pe care le-ați obține singur. 

Coerență și fluență în design 

Designerii de interior pot crea un concept de design coeziv pentru întregul spațiu, asigurându-se că toate elementele se îmbină armonios. Acest lucru contribuie la o experiență vizuală plăcută și uniformă. 

Amenajare living townhouse în Avalon Estate

Gestionarea bugetului 

Un designer profesionist poate să vă ajute să vă păstrați în limitele bugetului. Ei pot prioritiza cheltuielile, găsind soluții de design mai economice sau alternativi de înaltă calitate pentru a potrivi resursele disponibile. 

Creșterea valorii proprietății 

O amenajare bine făcută poate crește valoarea proprietății. Un designer de interior poate să creeze un design atractiv și funcțional, care să atragă potențiali cumpărători sau chiriași. 

Dacă vrei să vezi câteva dintre conceptele de amenajare realizate de echipa noastră de designeri, vizitează pagina Prime Rental! Aici poți găsi mai multe tipuri de locuințe de închiriat, mobilate și utilate cu dotări premium – pe scurt, tot ce ai nevoie pentru a trăi o viață confortabilă și împlinită, într-un ambient sigur și elegant! 

 

Surse foto: Shutterstock, Avalon Estate  

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!