7 martie 2024

Când stilul de viață de acasă devine un mod de a trăi armonios în comunitatea din care faci parte

Cu toții ne dorim ca atunci când ajungem acasă după o zi plină să ne simțim ca într-o oază de liniște și calm. Avem nevoie de această relaxare, pentru a ne echilibra starea interioară și pentru a combate stresul zilnic. Atunci când locul în care trăiești este cel în care știi că în sfârșit poți uita de griji și îți poți reîncărca bateriile, calitatea vieții crește considerabil.  

Mai mult decât atât: dacă faci parte dintr-o comunitate cu aceleași valori, care respectă aceleași reguli destinate să mențină liniștea, siguranța, armonia și, nu în ultimul rând, curățenia și aspectul estetic al spațiului comun, gradul tău de mulțumire va crește și el. În plus, te vei putea mândri nu doar cu propria locuință, ci și cu vecinii tăi și cu standardul ridicat al vieții sociale. 

Avantajele unui ansamblu rezidențial cu circuit închis 

Siguranța 

Sentimentul de siguranță pe care îl ai în locul în care trăiești este una dintre condițiile de bază pentru o viață echilibrată.  

Comunitățile care oferă mai multă siguranță sunt cele în care accesul este controlat și sunt respectate procedurile interne de intrare în ansamblu. Desigur, rezidenții pot primi oricând vizitatori, însă, pentru a evita intrarea persoanelor străine în comunitate, locuitorii trebuie să anunțe personalul de pază cine sunt invitații pe care îi așteaptă.   

Având mai multă siguranță, te vei simți mai confortabil și mai liniștit, vei reduce nivelul de stres, vei avea sentimentul de stabilitate, iar starea ta emoțională va fi mai bună.  

Intimitate și viață privată 

În aceste condiții, și viața socială se poate îmbogăți considerabil, prin împărtășirea unor valori comune cu ceilalți rezidenți, participarea la evenimente exclusive și petrecerea timpului liber împreună în zonele special amenajate pentru comunitate. 

Facilități exclusive pentru comunitate 

Dacă alegi să trăiești într-o comunitate rezidențială așa cum este Avalon Estate, vei beneficia de o serie de facilități care să îți asigure un stil de viață confortabil și convenabil. În plus, pentru că accesul este controlat, vei putea petrece timp în aer liber în parcul central privat fără teamă și în deplină siguranță, la orice oră din zi sau din noapte – un beneficiu de care puțini locuitori din mediul urban se pot bucura. 

În Clubhouse vei putea socializa și tot aici, în sălile special amenajate, vei putea face sport sau merge la saună. Piscina cu filtrare prin plante completează conceptul unic de amenajare. 

Pentru siguranța tuturor, întreaga comunitate trebuie să respecte un set de reguli create pentru menținerea siguranței, armoniei și echității în cadrul ansamblului. 

Datorită facilităților comune, vei beneficia de contextul ideal pentru interacțiuni sociale cu vecinii, ceea ce îți va oferi sentimentul de apartenență – parte din ierarhia nevoilor umane de bază. 

Facilitățile integrate aduc beneficii semnificative rezidenților, îmbunătățindu-le stilul de viață și ajutându-i să economisească timp și energie. De exemplu, având la dispoziție o sală de sport în cadrul ansamblului, nu vei mai fi nevoit să te deplasezi către alte centre de sport din oraș, doar pentru antrenamente. 

Reglementările interne stabilite în cadrul ansamblurilor rezidențiale au în primul rând scopul de a contribui la păstrarea aspectului și a atmosferei plăcute și la siguranța locuitorilor și a bunurilor acestora. 

Rezidenții trebuie să respecte un set de reguli care acoperă diverse aspecte, printre care modificările aduse proprietății, protejarea spațiilor comune, parcarea doar în locurile special desemnate, deținerea de animale de companie și respectarea orelor de liniște. 

Deși unele limitări pot să pară uneori neconvenabile la prima vedere, la o privire mai atentă observăm că la baza acestora se află motive și argumente obiective.  

Iată câteva exemple:  

  • Modificări ale aspectului fațadelor clădirilor doar cu acordul Asociației de Proprietari. 

  • Respectarea limitei maxime de viteză, pentru evitarea accidentelor și limitarea, pe cât posibil, a traficului auto. 

  • Păstrarea curățeniei în spațiile comune. 

  • Plimbarea animalelor de companie doar în lesă, ținând cont și de normele de igienă. 

  • Parcarea în locurile special desemnate, pentru a nu bloca circulația și accesul celorlalți.  

Acestea sunt doar câteva exemple care argumentează necesitatea existenței și respectării anumitor norme de conduită în cadrul unei societăți. 

Toate aceste detalii puse laolaltă trasează o diferență majoră între o calitate superioară a vieții și un trai neîngrădit de norme, care presupune asumarea unor riscuri multiple, printre care expunerea la diverse pericole imediate sau apariția de situații conflictuale. 

Atunci când te pregătești să te muți într-o casă nouă, trebuie să iei în calcul toate aspectele enumerate mai sus și apoi să alegi varianta care îți poate oferi standardul de viață pe care ți-l dorești. 

Comunitățile închise sunt concepute pentru a oferi un mediu de viață securizat, privat și exclusivist pentru rezidenții lor. Acestea își propun să îmbunătățească intimitatea, să mențină standardele comunitare ridicate, să crească valoarea proprietăților în timp și să încurajeze interacțiunile civilizate și armonioase între rezidenți. Dacă acest stil de viață este ceea ce îți dorești pentru tine și familia ta, te invităm să ne contactezi 

 

Surse foto: Avalon Estate, Shutterstock 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne