13 aprilie 2021

Casele Townhouse și personalitățile care le-au ales în viața de zi cu zi

Casele tip townhouse sunt poate cea mai bună opțiune de a locui în oraș, fără a renunța la toate avantajele unei case din suburbie. Îți oferă spațiu și confort, independență și intimitate, dar și o comunitate cu care să rezonezi.

Deși în România nu avem o istorie a acestui tip de locuință, în marile orașe ale lumii casele townhouse sunt nu doar prezente în număr mare, ci și foarte căutate. Numeroasele personalități care le-au ales drept reședință reprezintă cel mai bun ambasador al lor.

10 Downing Street, una dintre cele mai importante case urbane din istorie

10 Downing Street, cunoscută în Marea Britanie simplu drept Numărul 10, reprezintă reședința oficială și biroul Primului Ministru al Regatului Unit. În spatele ușii negre de la intrare au fost luat cele mai importante decizii din istoria Marii Britanii din ultimii 275 de ani, dar și o serie întreagă de decizii ce au decis parcursul întregii lumi. Spre exemplu, întreaga strategie a Regatului în cele 2 Războaie Mondiale a fost stabilită în eleganta casă din centrul Londrei.

Robert Walpole, Benjamin Disraeli, David Lloyd George, Winston Churchill și Margaret Thatcher sunt doar câteva dintre personalitățile politice importante care au ales să locuiască în această casă stil townhouse, sau casă terasată, cum este ea descrisă de britanici. Spunem „au ales” pentru că premierul britanic nu are datoria de a locui acolo, ci mai degrabă privilegiul de a face acest lucru, dacă dorește.

Nu de puține ori, pragul i-a fost trecut de Regina Marii Britanii și de oaspeți de seamă, politicieni, diplomați, vedete și personalități marcante din întreaga lume.

Clădirea este mult mai spațioasă decât indică fațada sa, încorporând de-a lungul secolelor casele din jur, 11 și 12 Downing Street, de care este legată printr-un coridor. Clădirea include circa 100 de camere și este un exemplu clasic de arhitectură georgiană. Reședința privată a premierului este localizată pe cel de al treilea etaj al casei, iar bucătăria este amplasată la subsol. Restul etajelor cuprind birouri, săli de conferințe, săli de recepție etc. În spatele clădirii se află o curte interioară și o grădină cu suprafață de 2.000 m2.

Anna Wintour și frumoasa ei casă urbană din Greenwich Village

Anna Wintour, directorul artistic al grupului mass media Condé Nast și redactor șef al revistei Vogue, a ales drept reședință o casă tip townhouse din Districtul Istoric Macdougal – Sullivan Gardens. Casa are o suprafață de aproape 368 m2, camerele fiind dispuse pe 4 etaje. Comunitatea Macdougal – Sullivan Gardens este una faimoasă în Greenwich Village, New York, și cuprinde de 21 de case înșiruite ce împart o curte interioară cu arțari, platani și ulmi, înconjurați de garduri verzi, în stil englezesc.

Anna Wintour s-a alăturat în 1992 micuței comunități Macdougal – Sullivan Gardens din care au mai făcut parte de-a lungul anilor Bob Dylan și Richard Gere. New York nu duce lipsă de proprități imobiliare selecte, însă puține se pot lăuda că dețin o grădină privată și oferă, în același timp, acces la o grădină comună, ce strălucește în nopțile de vară de la sclipirile licuricilor.

Rezidenții vorbesc despre „grădina secretă” a ansamblului Macdougal – Sullivan Gardens, ce le-a oferit ceva rar pentru un oraș mare, precum New York: o comunitate în care copii se pot juca în voie unii cu alții, protejați de lumea exterioară, în care vecinii se întâlnesc și se opresc să își spună câteva vorbe.

Stilatele case brownstone și vedetele care le readuc la gloria de odinioară

Când spui brownstone, te referi inevitabil la New York și la elegantele case ce străjuiesc străzile din Brooklyn și Manhattan. Proprietățile istorice, cu distinctele lor fațade roșiatice, sunt râvnite de vedete, de nume importante din lumea afacerilor și de politicieni, oferindu-le proprietarilor suprafețe mari, camere înalte și luminoase, mult confort și o localizare bună, aproape de punctele de interes ale orașului.

Liv Taylor se numără printre cei care numește „acasă” o casă tip townhouse din West Village. Actrița a cumpărat în 2001 casa istorică de pe West 11th Street, dispusă pe 4 etaje, și a renovat-o păstrându-i stilul inconfundabil. Acest tip de casă i-a plăcut atât de mult încât a ales pentru reședința din Londra tot un townhouse. Locuința din New York rămâne însă preferată. Ce o fascinează pe actriță la această casă? Faptul că îi permite să fie aproape de tot ceea ce îi place, de restaurantele și de locurile preferate.

Bradley Cooper deține și el o casă stil townhouse în West Village, pe care a cumpărat-o în 2018, pentru suma de 13.5 milioane de dolari. Casa dispusă pe 5 etaje are circa 4-6 dormitoare, 4.5 băi și o grădină privată. Actorul a investit apoi pentru restaurarea și renovarea ei, transformând-o într-o casă inteligentă.

Regizoarea Sofia Copolla, Brooke Shields, Maggie Gyllenhaal și Peter Sarsgaard, Sarah Jessica Parker și Matthew Broderick sunt câteva dintre vedetele care au ales casele timp townhouse drept reședințe, considerându-le o oază de confort și liniște, în mijlocul unui oraș care nu doarme niciodată.

Casele townhouse reprezintă unul dintre elementele distinctive ale Avalon Estate. Aflate la intersecția dintre casă individuală și apartament, casele urbane de tipul Townhouse îmbină perfect beneficiile ambelor tipuri de locuință, fiind ideale pentru o familie activă, care are nevoie de spațiu, dar care preferă să consume cât mai puțin timp cu îngrijirea casei.

Dacă vrei să afli mai multe despre casele Townhouse din Avalon Estate, scrie-ne prin formularul de contact.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne