6 iunie 2018

Peisajele urbane, ca ecosisteme

Proiectul peisagistic pe care l-am conceput pentru Avalon Estate profită de procesele naturale, oferind în același timp beneficii tangibile locuitorilor săi. Noi privim peisajele urbane ca ecosisteme care pot deschide oportunități pentru o dezvoltare durabilă chiar în spațiile noastre de viață. Oportunități precum curățarea apei rutiere, creșterea diversității plantelor și animalelor, răcirea mediului, economisirea energiei, sau bucuria vizuala cu peisaje naturale doar pentru plăcerea pe care o pot oferi, fac din strategia de landscaping un diferențiator real.

Vegetația, în afară de faptul că este un element de caracterizare estetică a peisajului, aduce beneficii ecologice, sociale, economice și recreative pentru orașul însuși și pentru locuitorii săi. Prin urmare, crearea unui spațiu public de calitate nu poate lua ignora intensificarea zonelor verzi pentru rolul cheie pe care îl joacă în îmbunătățirea condițiilor de mediu ale orașului și a calității vieții in mediul urban.

Intervențiile peisagistice convenționale în zonele urbane și suburbane conțin, în mod normal, o paletă limitată de plante, au suprafețe mari de gazon cosit în mod regulat și oferă relativ puține servicii. Folosind mai multă diversitate a plantelor, plantarea mai multor specii de plante locale, plantarea pentru conservarea energiei și încorporarea pajiștilor naturale și a fragmentelor forestiere în peisaje funcționale, putem produce un mediu durabil pe termen lung.

Infrastructura ecologică concepută în cadrul proiectului Avalon Estate va avea următoarele caracteristici:

  • Va proteja împotriva inundațiilor: copacii mari și zonele cu peisaje absorb precipitațiile abundente, o rețea de canale poate gestiona în condiții de siguranță volume mari de apă și să filtreze apa pentru a fi absorbită în mod natural de către sol.
  • Va economisi energie: pâlcurile mari de copaci pot reduce nevoia de aer condiționat, curăță și răcesc aerul, apa și solul și oferă spații verzi pentru a încuraja exercițiile fizice și socializarea.
  • Va oferi un loc cu caracter și o identitate puternică: îmbunătățirea imaginii locului ne permite să accesăm natura și să ne simțim parte din ea, sprijinind viața sălbatică și biodiversitatea, consolidând relațiile dintre speciile vii – plante și animale – într-un anumit teritoriu.

Infrastructura verde este deseori neglijată. Cu toate acestea, prin sporirea spațiilor verzi locale, prin integrarea în proiectarea clădirilor și a locurilor sau prin planificarea unei rețele spațiale verzi, îl putem implementa în centrul zonelor unde trăim, făcându-le un loc mai bun.

Autor: Christian Beros

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne