5 decembrie 2022

Viva Magenta – Culoarea anului 2023 de la Pantone

Viva Magenta 18-1750, culoarea anului 2023 de la Pantone, vibrează de energie și intensitate. Nuanța inspirată din natură este derivată din roșul de coșenilă, unul dintre cei mai prețioși coloranți naturali din istorie, precum și unul dintre cei mai puternici și mai strălucitori.

Viva Magenta este o nuanță curajoasă, exuberantă, electrizantă chiar, care poate fi folosită atât pentru accentele de culoare, cât și pentru decorarea unor zone extinse, pentru a crea o senzație de vitalitate intensă și profundă.

Viva Magenta în viziunea Pantone

„În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. Înrădăcinat în primordial, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne reconectează cu materia originară. Invocând forțele naturii, PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne galvanizează spiritul, ajutându-ne să ne construim forța interioară”, a declarat Leatrice Eiseman, Director executiv al Institutului Pantone.

Fotoliu in nuanta Pantone Viva Magenta

Specialiștii în culori mai spun despre Viva Magenta că este o culoare hibridă, o culoare care „se situează confortabil între fizic și virtual, evocând lumea noastră multidimensională. Asertivă, dar nu agresivă, este un roșu carmin care nu domină cu îndrăzneală, ci adoptă o abordare de tip mână de fier într-o mănușă de catifea.

Emanând dinamism, PANTONE 18-1750 Viva Magenta este un ton roșu transformator, capabil să conducă designul pentru a crea un viitor mai pozitiv.”

Viva Magenta în versiune primordială

Roșul de coșenilă, punctul de pornire al culorii anului 2023 își are originea cu sute de ani în urmă, atunci când a fost descoperită în zona Americii de Sud. Coșenila este, de fapt, un colorant roșu pe care băștinașii l-au obținut din corpurile uscate și pulverizate ale femelelor de insecte Dactylopius coccus, din familia Coccidae, originare din America tropicală și subtropicală.

Coșenila a fost utilizată de-a lungul istoriei pentru a produce cărămiziu, purpuriu, carmin, portocaliu și alte nuanțe derivate din roșu.

Colorantul a fost introdus în Europa după colonizarea zonei actualului Mexic de către spanioli, unde s-a bucurat de mare succes, mai ales în mediul aristocratic.

Surprinzător, însă, Magenta nu este o culoare „reală”, din punct de vedere tehnic – cel puțin conform oamenilor de știință. Asta pentru că, spre deosebire de alte nuanțe și culori, Magenta nu are un corespondent în spectrul de lumină.

Viva Magenta în accesorii și decorațiuni

De la articole vestimentare de accent, precum eșarfele și până la textilele de efect în spațiile interioare – precum draperiile și pernele – doar imaginația poate fi limita modalităților în care poate fi utilizată culoarea anului 2023.

Pentru iubitorii stilului retro, Viva Magenta poate fi culoarea aleasă pentru tapițeria mobilelor, așa cum se purta pe vremuri la curțile regale. Pentru adepții stilului Art Déco, un element decorativ central poate fi tot ceea ce își doresc.

Iar curajoșii pot opta pentru această culoare dacă doresc să obțină un efect cu adevărat dramatic folosind-o intensiv în aceeași încăpere, de la culoarea pereților și până la mobilier, perdele și draperii.

Perne decorative in nuanta Pantone Viva Magenta

De asemenea, mai este încă timp pentru a alege decorațiuni de Crăciun cu elemente în nuanța anului 2023, Viva Magenta, pentru o reinterpretare modernă a stilului clasic!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!