21 iunie 2023

Arhitectura unui ansamblu rezidențial ideal și calitatea vieții rezidenților

Arhitectura unei case sau a unui apartament înseamnă mult mai mult decât aspect plăcut și structură solidă. Încă de la momentul schițării unei clădiri rezidențiale, am luat în calcul posibilitățile și confortul pe care aceasta le poate oferi în viața de zi cu zi. Dar planul ansamblului Avalon Estate a fost gândit dintr-o perspectivă mult mai largă decât confortul propriei locuințe. Acesta are și funcțiuni sociale, atât de necesare vieții în comunitate. 

Arhitectura Avalon Estate: eleganță, funcționalitate, diversitate

Arhitectura Avalon Estate reprezintă un mix armonios de tipuri de locuințe specifice unei comunități, de la studiouri și apartamente urbane până la duplexuri, penthouse-uri, case înșiruite sau vile individuale.  

Arhitecții de la ADNBA, autorii planului arhitectural din Avalon Estate, au efectuat studii amănunțite ale tipurilor de fațade diferite care pot fi integrate și ale tipurilor de design pentru locuințele incluse, pentru a obține maximum de confort și de eficiență a spațiului. Totodată, s-a păstrat expresia unitară a întregului ansamblu. 

Această varietate poate răspunde nevoilor unei comunități diversificate, cu valori comune, dar cu preocupări, pasiuni și necesități diferite. Astfel, includerea în acest ansamblu a facilităților destinate rezidenților vine în întâmpinarea dorințelor familiilor cu copii, dar și ale tinerilor profesioniști sau ale persoanelor mature.  

Parcul central, împărțit în 7 zone distincte, oferă și spații de joacă, și pentru sport, și pentru relaxare. Totul – la câteva minute distanță de propria locuință.  

Arhitectura împletită cu natura în Avalon Estate
Arhitectura împletită cu natura în Avalon Estate

Arhitectura imobilelor: trei tipuri diferite de corpuri de clădire

Pentru a răspunde preferințelor și nevoilor unei comunități variate, arhitecții au conceput 3 tipuri de clădiri de locuințe: 

  • Clădirile A, care cuprind studiouri și apartamente urbane, duplexuri și penthouse-uri. 
  • Clădirile T, care includ case înșiruite (townhouse) și duplexuri parkview, alături de o varietate de apartamente. 
  • Locuințele individuale de pe malul Lacului Pipera (vilele) care oferă volumetrii și suprafețe generoase. 

Facilități integrate, dedicate comunității, cu arhitectură unică

Avalon Estate a fost conceput așa încât să le ofere locuitorilor săi nu doar locuințe de calitate într-un mediu verde, ci și zone comerciale, de socializare, spații pentru sport și educație. 

Astfel, ansamblul rezidențial din nordul Capitalei include: 

  • Clubhouse – club cu restaurant, bar și săli pentru activități fizice. 
  • Piscină cu filtrare prin plante, fără clor sau alte substanțe cu potențial iritant. 
  • Gatehouse – clădirea de la intrarea în ansamblu, care va fi și sediul societății de administrare a ansamblului, dar oferă și spații generoase pentru organizarea de evenimente private sau de business. 
  • Zonă comercială de tip boutiques. 
  • Gădiniță pentru copii. 
  • Amenajări peisagistice variate. 
Loc de joacă pentru copii amenajat în cadrul parcului central din Avalon Estate
Loc de joacă pentru copii amenajat în cadrul parcului central din Avalon Estate

 

Toate aceste elemente joacă un rol vital în realizarea unei comunități urbane. De altfel, rolul arhitecturii este de a crea clădiri rezidențiale cu un design atractiv, dar și cu funcție socială, care susține interacțiunea dintre locuitori și încurajează o relație armonioasă a comunității cu mediul urban și cu cel natural. 

Importanța arhitecturii din perspectiva spațiilor de socializare

De câțiva ani buni încoace, tehnologia a schimbat modul în care oamenii interacționează cu ceilalți în viața de zi cu zi, dar nu a afectat nevoia de bază de a forma legături de susținere cu alți oameni. 

Ființele umane sunt o specie socială, condusă de o dorință de comunitate și de apartenență. Interacțiunile sociale alimentează această nevoie. De asemenea, ele sunt benefice din punct de vedere evolutiv: interacțiunile sociale îi ajută pe oameni să își dezvolte abilitățile de comunicare și să coopereze pentru a atinge un obiectiv comun. 

Arhitectura zonei din parc dedicate jocurilor de apă
Arhitectura zonei din parc dedicate jocurilor de apă

 

Conform studiilor de specialitate, comunitatea necesită interacțiuni cu ființe umane reale, nu cu imagini pe un ecran. Iar noi avem nevoie de comunitate. Psihologii spun că sprijinul social este esențial pentru sănătatea noastră fizică și emoțională, citând lipsa de sprijin social ca factor de risc pentru o serie de boli legate de stres, anxietate, depresie și boli cardiovasculare. 

Alege să trăiești într-un mediu sănătos, armonios, în care vei putea trăi o viață relaxată și împlinită! Contactează-ne pentru a găsi împreună soluția ideală pentru tine! 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!