31 ianuarie 2024

Avalon Estate – Un concept urban de locuire pregătit pentru viitor

Exigențele vieții urbane impun adaptarea conceptelor arhitecturale la modul de viață al locuitorilor din orașe. De la accesibilitate și până la facilitățile incluse sau aflate în apropiere, totul se concentrează în jurul câtorva idei principale: cât mai mult confort și siguranță într-un context care oferă accesibilitate atât din perspectiva localizării, cât și a accesului la servicii necesare în mod curent. În ultimii ani, sustenabilitatea a căpătat o importanță din ce în ce mai mare. La fel și dezvoltarea de ansambluri rezidențiale complexe, durabile, orientate către avantajele oferite de un mediu cât mai natural. 

Pentru locuitorii marilor orașe, cel mai frecvent mod de locuire este în cadrul condominiilor – clădiri în care se regăsesc mai multe tipuri de locuințe urbane, de la garsoniere sau studiouri la apartamente cu 4 sau 5 camere. Iar mare parte dintre condominiile construite în ultimele zeci de ani  au un regim de înălțime ridicat și foarte puține spații comune care pot servi cu adevărat vieții sociale.  

Pe de altă parte, echilibrul dintre spațiile naturale și suprafețele construite s-a pierdut de-a lungul anilor, începând încă din perioada comunistă, când Capitala a trecut prin modificări majore.  

Actualele recomandări la nivel global, care au generat și unele modificări legislative în privința dezvoltărilor urbane (inclusiv în România) se concentrează pe redefinirea spațiilor urbane. Este nevoie de tot mai multe proiecte care să prioritizeze spațiile naturale, zonele destinate relaxării și socializării și limitarea circulației auto. 

Conceptul urban de locuire aflat la baza proiectării Avalon Estate respectă toate aceste principii și propune un stil de viață aparte. Ansamblul prezintă un mix armonios între apartamentele urbane, townhouse-urile de inspirație olandeză și zona de vile – toate acestea integrate într-un spațiu în care parcul, grădinile, aleile pietonale și facilitățile comune se completează reciproc atât ca aspect, cât și ca funcționalitate. 

Ne-am dorit să evităm supraaglomerarea spațiului și să rezervăm cât mai mult loc relaxării în natură. De aceea, clădirile din ansamblu au un regim mic de înălțime, iar spațiilor verzi și amenajărilor peisagistice le-am acordat o importanță deosebită. 

Totul a fost creat sub amprenta unicității, de la arhitectura marca ADN BA și până la peisagistica semnată de Beros Abdul+. 

Dar ceea ce face din acest ansamblu rezidențial un concept urban de locuire pregătit pentru viitor este faptul că a fost creat pentru a se adapta cu succes atât exigențelor actuale, cât și celor viitoare. 

Construit cu responsabilitate și pregătit să găzduiască mai multe generații la rând, Avalon Estate este destinat să devină cu adevărat un loc sigur de „evadare” din aglomerația urbană cu care ne-am obișnuit, un loc pe care să îl poți numi cu toată inima „acasă”. 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!