23 februarie 2024

Tendințe de design interior în 2024

Dacă  simți nevoia să reîmprospătezi atmosfera din spațiul în care trăiești sau chiar ai în plan să te muți cât de curând în casă nouă, cu siguranță îți dorești ca noul tău cămin să fie în acord cu tendințele de design interior în 2024, dar și cu propriile tale preferințe. În cele ce urmează vei putea afla care sunt cele mai importante trenduri actuale – atât din perspectiva propunerilor marilor designeri de interior, cât și a preferințelor publicului. În acest an, se manifestă în mod deosebit dorința de a face casele mai primitoare, mai colorate și de a integra mai multe elemente unice de decor. 

Obiecte de artă de mari dimensiuni 

Obiectele de artă supradimensionate sunt din nou în vogă. Există două motive majore pentru acest lucru. Primul este că tot mai multe persoane aleg să trăiască în locuințe cu 2 etaje sau mai multe.  Iar al doilea – iubitorii de artă manifestă o preferință pentru obiectele-statement, așa cum sunt tablourile supradimensionate, potrivite în locuințele cu dublă înălțime.  

O altă variantă preferată de designeri sunt pereții decorativi, pe care se pot monta mozaicuri sau tapiserii înalte – în special pe zidurile din lateralul scărilor interioare. 

Sculpturile înalte sunt, de asemenea, o opțiune pentru spațiile cu o volumetrie mare. În Avalon Estate, vei găsi mai multe tipologii de locuințe cu 2 sau mai multe etaje, de la duplex și penthouse la townhouse 

Aici, dubla înălțime permite alegerea unor obiecte decorative ieșite din comun, care nu și-ar putea găsi locul într-o locuință cu un singur nivel. 

Lux discret 

Luxul discret, care pune accent pe obiectele de înaltă calitate, minimaliste și atemporale, se numără printre cele mai importante tendințe de design interior în 2024. Acest stil descrie un mod de viață caracterizat prin eleganță discretă și rafinament, punând accent pe exclusivitate și bun gust, fără a căuta să iasă în evidență.  Elementele de mobilier curbate – fie canapele, fie mese și scaune – se numără printre elementele-vedetă ale anului. 

Culori sofisticate 

Culorile sofisticate sunt o tendință majoră în acest an. După câțiva ani în care au dominat culorile vii și în special culorile curcubeului, camerele capătă un aer mai melancolic în 2024. Nuanțele sunt mai blânde, mai atenuate, „pudrate” – în special cele din paleta de roz-roșu, de la Peach Fuzz și până la roșu burgund stins și culoarea prunelor coapte. 

Camere de copii jucăușe și pline de farmec  

Nuanțele de bej nu prea își mai găsesc locul în tendințele de design interior ale anului 2024 – cel puțin nu în ceea ce privește camerele copiilor. Acestea vor avea un aer mai jucăuș, mai creativ, mai ieșit din comun.  

Camerele vor fi utilizate pentru potențialul lor de a adăposti „refugii magice” în culori vii, care pot fi completate cu mobilier personalizat, ghirlande luminoase și decoruri colorate. 

Accente texturate și elemente naturale 

Buclele, franjurii, ratanul și alte elemente texturate se numără și ele printre tendințele de design interior ale anului 2024. Iată alte câteva exemple: lucrările de artă cu medii mixte, piesele tapițate cu detalii dimensionale și obiectele artizanale.  

Elementele naturale neprelucrate sau prelucrate foarte puțin  – piatra, lemnul, crengile uscate – își fac tot mai mult loc în locuințe, adăugând note naturale, calde, dar și inedite spațiilor în care sunt prezente. Tot aici sunt incluse ratanul, iarba de pampas și alte combinații de plante decorative sau aromatice uscate. 

Spații personalizate 

În cele din urmă, una dintre cele mai importante tendințe este să nu fii la modă. Nevoia de a crea spații confortabile și personalizate este mai pronunțată acum față de anii precedenți. Piesele-vedetă sunt elementele vintage sau piesele de mobilier unicat, realizate pe comandă.  

Alături de elementele decorative și obiectele de artă ieșite din comun, acestea reușesc să contribuie la crearea unor spații memorabile, dar și confortabile. Casele și apartamentele devin tot mai mult reflexia persoanelor care le locuiesc, ilustrând personalitatea și preferințele particulare ale acestora. 

Dacă te pasionează arta și designul și îți dorești să trăiești într-un loc în care arhitectura și confortul urban se împletesc armonios cu natura îmblânzită prin amenajări peisagistice sustenabile, te așteptăm în Avalon Estate. Clădirile cu maximum 4 etaje din ansamblul nostru rezidențial îți oferă o multitudine de tipologii de locuințe, de la studio dublu la townhouse.  

Te așteptăm să descoperim împreună spațiul ideal pentru tine! 

 

Surse foto: Avalon Estate, Marmura Residence 

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne