8 decembrie 2023

Peach Fuzz – Culoarea anului 2024

Peach Fuzz, culoarea proaspătă și delicată desemnată de Institutul Pantone drept culoarea anului 2024, se află la granița subtilă dintre roz și portocaliu și te duce cu gândul la nuanțele catifelate ale piersicilor coapte. Culoarea aleasă pentru a exprima dorința de comunitate și confort în timpuri incerte își propune să îmbogățească inima, trupul și mintea. În agitația vieții moderne, această nuanță de piersică ne îndeamnăne reevaluăm prioritățile și să ne concentrăm mai mult asupra importanței comunității. 

Culoarea anului 2024: liniște, echilibru, conexiune 

„În căutarea unei nuanțe care să rezoneze cu nevoia noastră înnăscută de apropiere și conexiune, am ales o culoare radiantă, plină de căldură și eleganță modernă”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantone. „Este o nuanță care rezonează cu compasiunea, oferă o îmbrățișare tactilă și leagă fără efort tinerescul cu atemporalul”. 

Spre deosebire de Viva Magenta, culoarea anului 2023, care reprezintă energia și curajul debordant, Peach Fuzz 13-1023 îndeamnă la confort și relaxare, aducând în prim-plan nostalgia și sofisticarea liniștită.  

Peach Fuzz marchează a 25-a aniversare a programului „Culoarea Anului Pantone” 

Alegerea Peach Fuzz marchează cea de-a 25-a aniversare a Programului „Culoarea Anului Pantone”, care a debutat în 1999 cu introducerea nuanței Cerulean Blue 15-4020. De-a lungul anilor, impactul programului s-a făcut simțit în modă, design multimedia, elemente de decor și multe altele. 

„În timp ce sărbătorim cea de-a 25-a aniversare a programului nostru Culoarea Anului Pantone și rolul fundamental pe care culoarea îl joacă în experiența noastră umană comună, sperăm că v-am inspirat să priviți culoarea într-un mod diferit,” spune și Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone. „Culoarea și conexiunea sa cu emoțiile și exprimarea sentimentelor umane vor căpăta o semnificație nouă, făcându-vă să întârziați mai mult cu privirea asupra nuanțelor care vă înconjoară”. 

Peach Fuzz în decorul de interior 

În ceea ce privește utilizarea nuanței Peach Fuzz în designul interior, Pantone recomandă aplicarea acesteia pe un perete sau alegerea de perdele și draperii în această culoare, pentru a crea o atmosferă primitoare. Însă această nuanță delicată poate fi aleasă și pentru accentele de decor reprezentate de obiecte de mici dimensiuni – de exemplu, perne pentru canapea sau elemente de mic mobilier. 

Culoarea Pantone a Anului 2024 trebuia să exprime dorința noastră de a fi aproape de cei pe care îi iubim și bucuria pe care o simțim atunci când ne conectăm cu cei din jur. Totodată, nuanța reușește să adauge o senzație de căldură și confort inclusiv momentelor în care ne dorim pur și simplu să savurăm un moment de liniște singuri – spun specialiștii.  

În agitația vieții moderne, care adesea pune accent pe productivitate și realizări externe, este crucial să recunoaștem importanța cultivării sinelui interior și să găsim momente de respiro, creativitate și conexiune umană. Peach Fuzz reușește să reprezinte cu succes această nevoie de liniște, calm și comuniune. Culoarea anului 2024 induce senzația de apartenență, evocând o atmosferă de calm și oferindu-ne un context în care să ne relaxăm și să ne reconectăm cu oamenii, cu mediul, dar și cu noi înșine. 

 

Sursa foto: Shutterstock 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!