14 august 2023

10 factori principali de stres și cum să îi combați

Factorii de stres pot varia de la persoană la persoană, dar nivelul de stres este influențat în mod direct și de mediul de viață. Dacă anumite evenimente nedorite nu pot fi evitate, eliminarea altor factori depinde doar de deciziile tale. Iar una dintre cele mai importante este legată de locul în care trăiești: mediul și comunitatea sunt elemente decisive în ceea ce privește gradul de satisfacție al unui om.  

10 factori constanți de stres în societatea actuală 

Principalii factori de stres sunt cam aceiași pentru majoritatea oamenilor. Deseori, persoanele active și foarte ocupate se simt copleșite de numărul sarcinilor pe care le au de îndeplinit. Iată care sunt cele mai des întâlnite motive care contribuie la creșterea nivelului de stres: 

Munca și cariera

Presiunea la locul de muncă, termene limită strânse, responsabilități ridicate și dificultatea menținerii unui echilibru între viața profesională și cea personală pot cauza stres semnificativ.

Finanțele

Problemele financiare, datoriile sau îngrijorările legate de stabilitatea economică pot genera un nivel ridicat de stres.

Sănătatea fizică și mentală

Problemele de sănătate, atât fizice, cât și mentale (așa cum sunt bolile cronice, anxietatea, depresia sau gestionarea greutății corporale) pot influența semnificativ starea de bine și nivelul de stres al unei persoane.

Relațiile interpersonale

Relațiile conflictuale, izolarea socială, dificultățile de comunicare și efortul de a menține relațiile sănătoase pot contribui la niveluri mari de stres.

Tehnologia și contactul constant cu aceasta

Utilizarea excesivă a tehnologiei, dependența de dispozitivele electronice și presiunea de a fi mereu conectat pot conduce la stres și epuizare.

Evenimente majore în viață

Schimbările semnificative în viață, cum ar fi căsătoria, divorțul, nașterea unui copil, decesul unei persoane dragi sau mutarea într-un nou loc pot fi foarte stresante.

Știri și media 

Fluxul constant de știri negative și conținut provocator pe diferite platforme media poate contribui la generarea unor stări de anxietate și stres.

Mediul înconjurător

Factori precum poluarea, aglomerația urbană, zgomotul și lipsa contactului cu natura pot influența stresul cotidian.

Timpul și gestionarea acestuia

Programul zilnic supraîncărcat, presiunea timpului și necesitatea de a îndeplini sarcini multiple pot contribui la niveluri mari de stres.

Cerințele societății și perfecționismul

Presiunea de a te conforma standardelor sociale, de a avea succes și de a atinge perfecțiunea în diferite aspecte ale vieții poate cauza stres cronic. 

Câți dintre acești factori de stres se regăsesc și în viața ta de zi cu zi? Dacă ai identificat cel puțin 3, atunci este important să îți ajustezi cât mai curând stilul de viață așa încât, dacă nu poți să îi elimini, cel puțin să îi diminuezi.  

Femeie de afacerimeditând în mijlocul agitației de la birou

Soluții pentru combaterea factorilor de stres 

Este important să găsești modalități eficiente de a gestiona în mod constant stresul cotidian. Iată câteva dintre cele mai frecvente recomandări ale specialiștilor, în funcție de situație: 

  • sportul sau mișcarea în aer liber; 
  • meditația; 
  • îngrijirea personală; 
  • socializarea, în special cu persoane care au o atitudine pozitivă în general;  
  • eliminarea din programul zilnic a activităților care nu sunt absolut necesare; 
  • identificarea/practicarea de hobby-uri relaxante; 
  • urmarea unor cursuri de dezvoltare personală; 
  • ședințe de psihoterapie, atunci când te simți copleșit. 

Atunci când am conceput Avalon Estate, primul nostru gând a fost să creăm un spațiu cât mai funcțional și mai relaxant. Toate elementele proiectului sunt destinate să elimine, pe cât posibil, o parte din principalii factori de stres cu care se confruntă majoritatea oamenilor.  

Dacă neprevăzutul nu poate fi eliminat din destinul unui om, alte lucruri se află în puterea noastră. Printre acestea se numără și alegerea unui mod de viață sănătos, într-un context în care să te simți în siguranță. Iar Avalon Estate îți oferă chiar mai mult decât atât, prin standardele ridicate de calitate: 

  • Facilitățile care permit desfășurarea unei vieți sociale variate, dar echilibrate, spațiile naturale extinse, care oferă posibilitatea de relaxare sau mișcare în aer liber oricând dorești sunt doar câteva dintre avantajele proiectului.  
  • Rezistența clădirilor și calitatea izolației sunt alte elemente care cresc calitatea vieții, oferind siguranță și intimitate.  
  • Sustenabilitatea este unul dintre principiile aflate la baza dezvoltării proiectului, așa încât acesta să poată deveni un spațiu durabil și să ofere un mediu de viață sănătos nu doar pentru una, ci pentru mai multe generații! 

Alege și tu un mod de viață relaxat și împlinit în Avalon Estate! Contactează-ne pentru alte detalii! 

 

Sursa foto: Shutterstock

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne