15 februarie 2022

5 tendințe de amenajări interioare în 2022

Dacă ești interesat de trendurile în amenajări interioare în 2022, îți vom prezenta în acest articol care sunt previziunile momentului. La începutul fiecărui an, există o întrebare în mintea tuturor: ce urmează? Nici amenajările interioare nu fac excepție, dat fiind că în toate domeniile se conturează cu atenție tendințele, cu atât mai mult acum când așteptăm cu toții o schimbare.

Ultimii doi ani ne-au învățat că multe se pot transforma peste noapte, și cea mai bună dovadă este comportamentul nostru față de casele în care locuim. Din locuri care ne găzduiau o mică parte din timpul unei zile, astăzi ele au devenit cele mai importante spații din viețile noastre.

2022 este un an în care încercăm să revenim la normal, însă învățăm să ne adaptăm noii normalități. Deci, vom petrece în continuare mult timp acasă.

Suprafețe și obiecte inspirate din natură

Salutăm cu bucurie această tendință care și-a conturat cu succes drumul până în prezent. Asistăm, încă de mai mulți ani, la o întoarcere către tot ceea ce înseamnă natural, sustenabil, simplu. Și pentru că am petrecut atât de mult timp în interior în ultima perioadă, încercăm să ne conectăm cu natura chiar și de acasă.

Amenajări interioare living

Din acest motiv, vom vedea cât mai multe piese de mobilier realizate din suprafețe naturale: marmură, travertin, lemn cât mai puțin finisat. La fel vor fi și obiectele decorative sau finisajele, a căror textură este foarte apropiată de natură, de atmosferă calmă și liniștitoare din aer liber. Aceste alegeri au în spate nevoia de a transporta peisajele care ne-au lipsit atât de mult, în amenajările interioare.

O mare de verde

Cu cea mai puternică și imediată asociere cu natura, tonurile de verde reprezintă una dintre cele mai evidente alegeri ale designerilor de interior în 2022. Verdele recreează o conexiune cu natura în interior, ceea ce transmite o stare de liniște și o stare de spirit mai bună.

Vom vedea tonuri de verde în amenajările caselor noastre prin folosirea plantelor, a unor piese de mobilier din catifea verde, pereți vopsiți în nuanțe deschise, vase ceramice supradimensionate sau covoare din iută.

Amenajări interioare baie

Accente vintage și sustenabile

Anul acesta va pune un accent suplimentar pe materiale durabile, pe producția responsabilă și, mai ales, pe reutilizarea pieselor de mobilier. Vintage reprezintă, de cele mai multe ori, piesa de rezistență din încăpere.

O piesă de mobilier restilizată are puterea de a influența întreaga linie a designului.  Arhitecții descoperă acum o multitudine de opțiuni pentru țesături și materiale durabile. Alegerile mai conștiente  trebuie să reprezinte o prioritate pentru noi toți.

Amenajări interioare living verde

Formele arcuite

Decorurile rotunjite au devenit populare încă din ultimii ani, însă acum au atins un alt nivel de popularitate. E foarte simplu să conturezi un caracter camerei tale prin canapele curbate sau printr-o oglindă rotundă. Arcadele, covoarele rotunde, mesele de cafea sau de dining, fotoliile ce respectă aceleași caracteristici, toate au fost văzute în amenajările hotelurilor de lux din întreaga lume.

Acum, această tendință continuă și în amenajări de interioare și ajunge cu succes în prim plan.

Amenajări interioare spațiu de luat masa

Spațiul de muncă de acasă 

Pentru că au devenit spații multifuncționale, multe locuințe capătă transformări importante. Suntem cu toții de acord că amenajarea unui birou acasă este, fără îndoială, tendința care va predomina în amenajările interioare în 2022. Din acest motiv, multe proiecte rezidențiale au în vedere un spațiu dedicat muncii de acasă, despre care credem că va predomina și în prima parte a acestui an.

Designerii consideră că biroul trebuie să fie o soluție versatilă dar care să se integreze lin în decor. Această perioadă reprezintă o oportunitate excelentă să experimentăm ceea ce n-am fi reușit acum câțiva ani. Un perete cu tapet îndrăzneț, o masă de lucru elegantă, accesorii sofisticate, toate pot reprezenta punctul de început pentru noul birou de acasă, adaptat în 2022.

Amenajări interioare spațiu birou

Ansamblul rezidențial Avalon Estate pune la dispoziție multiple oferte de apartamente de vânzare de 2 camere, de 3 camere, dar și proiecte de tip duplex, penthouse și townhouse.

Ne gândim, desigur, și la modul în care acestea urmează să fie amenajate anul acesta. Ne așteptăm să vedem mai multe interioare cu personalitate ce transmit un sentiment de confort. Toate aceste tendințe ne reamintesc, de fapt, că timpul înaintează și tendințele se schimbă. Mergem cu toții într-o nouă direcție pe care o îmbrățișăm cu entuziasm.

Vedem că reciclarea și gândirea axată pe protejarea mediului înconjurător sunt integrate și în amenajările interioare. Noi, în cadrul complexului rezidențial Avalon Estate, investim într-o dezvoltare sustenabilă.

Contactează-ne și află disponibilitatea apartamentelor noastre de la unul din consultanții noștri în real estate!

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!