FlexAssist

FlexAssist

Exclusiv

FlexAssist este programul de achiziție flexibil, oferit exclusiv clienților Prime Kapital, ce te ajută să cumperi o locuință nouă și de calitate. Beneficiază de opțiunea de a realiza achiziția în ritmul care ți se potrivește cel mai bine!

 • Cum funcționează?

  • Ai dreptul exclusiv să cumperi locuința dorită într-un termen de până la 15 ani de la finalizarea acesteia, în baza unui ante-contract de vânzare-cumpărare;
  • 10% avans;
  • Te muți în apartament din prima zi prin intermediul unui contract de închiriere;
  • Pe perioada ante-contractului primești o reducere a prețului de cumpărare pentru fiecare chirie plătită;
  • Pentru diferența de preț poți opta pentru un credit direct de la dezvoltator de până la 75% din valoarea locuinței.
 • Criterii de eligibilitate

  Produsul este disponibil doar persoanelor fizice care achiziționează o proprietate în cadrul Avalon Estate și folosesc proprietatea respectivă ca locuinţă principală. Cu FlexAssist îți cumperi căminul mult visat chiar dacă:

  • nu ai fonduri suficiente pentru avansul minim solicitat în cadrul unui credit ipotecar;
  • ai surse de venit care nu sunt luate în considerare sau cărora le sunt aplicaţi coeficienţi de ajustare ce reduc semnificativ sumele luate în calcul pentru acordarea unui credit ipotecar;
  • ești un tânăr profesionist la începutul carierei și prin urmare nu ai acum un venit suficient de mare pentru a obţine un credit ipotecar, însă ai perspective favorabile pentru o creștere substanţială a venitului în viitorul apropiat.
 • Contracte

  Ante-contractul de vânzare-cumpărare

  Îți oferă dreptul de a cumpăra locuința într-un termen de maxim 15 ani, la prețul stabilit astăzi. Cu un termen de plată atât de lung, ai avantajul:

  • să finalizezi achiziția la momentul care ți se potrivește cel mai bine;
  • să suplimentezi avansul așa cum îți dorești, fără costuri adiționale, ajungând astfel să cumperi locuința mai repede și să beneficiezi de reduceri de preț oferite de dezvoltator;
  • să alegi cum vrei să plătești: surse proprii, credit ipotecar sau credit de la dezvoltator;
  • nu ești afectat de creșterile de preț ale locuinței după finalizarea acesteia.

  Pe toată perioada ante-contractului vei primi o reducere a prețului de cumpărare pentru fiecare chirie plătită. Astfel, pentru cei 15 ani primești reduceri cumulate de 20% din preț. 1

  1Programul de reduceri de preț este supus unor condiții speciale și termeni contractuali, care pot varia, în special în functie de valoarea avansului, perioada contractului de închiriere și alți factori. Pentru detalii vă rugăm consultați secțiunea Informații suplimentare sau să ne contactați.

  Contractul de închiriere

  Presupune închirierea proprietății în scopul folosirii acesteia exclusiv ca locuință principală pe o durată inițială de 5 ani. La finalul duratei inițiale contractul de închiriere poate fi reînoit anual până la data limită pentru încheierea contractului de vânzare (maxim 15 ani).
  Valoarea chiriei lunare este stabilită în EUR, dar platită în RON. Valoarea acesteia va fi actualizată trimestrial în funcție de indicele EURIBOR la 3 luni.

 • Avans minim

  10% din prețul de cumpărare.

 • Money back guaranteed

  Garantarea returnării avansului este contribuția noastră pentru ca tu să te simți în siguranță.

 • Flexibilitate

  Beneficiază de soluții flexibile perfect aliniate nevoilor tale ce îți oferă avantajul de a te adapta cu ușurintă schimbării.

  După primii 3 ani:

  • poți opta să închei contractul de vânzare și să plătești restul de preț din surse proprii, credit ipotecar, sau credit de la dezvoltator.;
  • continui să stai cu chirie și să beneficiezi de reduceri aplicate la prețul de cumpărare;.
  • plătești avansuri suplimentare (după cum dorești tu) și obții un credit ipotecar sau un credit de la dezvoltator.
 • Credit de la dezvoltator

  Pe durata ante-contractului ai posibilitatea să accesezi un credit direct de la dezvoltator (PK Sepia S.R.L) pentru achiziționarea locuinței, cu următoarele caracteristici:

  • perioadă maximă de 30 de ani;
  • creditul este acordat cu respectarea legislației în vigoare la momentul acordării;
  • rate lunare egale (360 de rate pentru perioada maximă de creditare);
  • rata dobânzii variabilă actualizată trimestrial (Euribor 3 luni plus o marjă fixă de până la 8% pe an);
  • creditul este garantat printr-o ipotecă asupra imobilului finanțat;
  • condiții principale de acordare:
   • nu ai avut întârzieri la plata chiriei;
   • valoarea creditului nu depășeste 75% din valoarea de piață a locuinței;
   • acordarea creditului respectă legislația în vigoare la momentul respectiv;
   • încheierea unei asigurări de viață și a unei asigurări a proprietății;

  Exemplu reprezentativ: pentru un credit de la dezvoltator în valoare de 76.500 Eur acordat pe 360 de luni (30 de ani), cu zero comision de analiză și administrare credit, unde costurile precum cele de evaluare a proprietății, asigurarea de viață si de proprietate sunt plătite separat: Dobânda variabilă pe toată perioada de creditare este: EURIBOR+8%, Rată fixă: 557 EUR/lună; Valoare totală plătibilă: 200.544 Eur; DAE = 8%.

  Te sfătuim să analizezi caracteristicile și implicațiile creditului înainte de a lua decizia de a te îndatora. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale, la variația indicilor de referință, în cazul creditelor cu dobândă variabilă sau la riscul valutar, în cazul în care venitruile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului.

 • Informații suplimentare

  Ce presupune un ante-contract de vânzare cumpărare în cadrul programului FlexAssist?

  Ante-contractul de vânzare cumpărare stabilește condițiile în care se face achiziția locuinței tale. În cadrul acestuia, cumpărătorul promite să achiziționeze, iar vânzătorul promite să vândă o locuință a cărei construcție nu a fost finalizată, la o dată ulterioară. Dacă în cazul unui ante-contract standard, plata prețului de cumpărare trebuie realizată la momentul finalizării construcției, în cazul programului FlexAssist, obligația de plată a prețului de cumpărare nu este corelată cu finalizarea construcției, ci este stabilită pe termen lung, în maxim 15 ani de la finalizarea construcției. Astfel, poți finaliza achiziția în ritmul tău, beneficiind de flexibilitate pe termen lung.

  De ce trebuie să folosesc proprietatea respectivă ca locuinţă principală?

  FlexAssist implică resurse semnificative, atât financiare cât și administrative din partea noastră. Acestea, ca oricare alte resurse sunt limitate, si prin urmare ne dorim sa fie folosite exclusiv pentru sustinerea celor care doresc sa achizitioneze caminul mult visat. Conditia ca imobilul sa fie folosit pe perioada contractului de inchiriere exclusiv ca locuinta principala asigura indeplinirea acestui deziderat prin eliminarea accesului la programul FlexAssist a celor care doresc doar sa efectueze o investitie imobiliara.

  Se poate moșteni dreptul de achiziție în cazul unui deces înainte de finalizarea tranzacției?

  Da, se poate transmite urmașilor. Pentru că dorim ca tu și familia ta să fiți protejat, insistăm ca tu să ai în permanență o asigurare de viață.

  Asigurarea de viață este o modalitate de a proteja stabilitatea financiară a întregii familii, pe toată durata contractuală prin compensare financiară în cazul dispariției persoanei asigurate. Polița de asigurare va fi contractată direct de către tine.

  În cazul în care are loc un astfel de eveniment, beneficiarii asigurării pot folosi despăgubirea pentru a realiza achiziția în termen de 90 de zile de la data evenimentului. Dacă în schimb aceștia nu doresc realizarea achiziției, atât ante-contracul de vânzare cumpărare cât și contractul de închiriere încetează.

  Care sunt consecințele nerespectării ante-contractului de vânzare cumpărare

  Nerespectarea obligațiilor contractuale referitoare la plata prețului de cumpărare atrage reținerea avansului(lor) plătit(e) și pierderea reducerilor de preț oferite pe parcursul perioadei contractuale.

  Care sunt consecințele nerespectării termenilor din contractul de închiriere?

  Nerespectarea contractului de închiriere poate atrage rezoluțiunea ante-contractului de vânzare cumpărare cu consecințele prezentate mai sus.

  Când am obligația de a realiza achiziția?

  Cel mai târziu la data de expirare a ante-contractului, însă dacă între timp primești de la noi o ofertă de creditare angajantă la costurile prezentate inițial, pentru o valoare a creditului ce acoperă integral diferența de preț ai obligația să finalizezi achiziția la acea dată. Acceptarea ofertei de creditare de la dezvoltator nu este obligatorie, poți alege din ce surse realizezi plata.

  Cum se stabilește chiria și cum se actualizează aceasta în funcție de Euribor?

  Nivelul chiriei este stabilit în baza unui randament acceptat de dezvoltator ce este comunicat în cadrul contractului de închiriere. Acest randament are o componentă fixă și o componentă variabilă respectiv, Euribor la 3 luni.

  Valoarea chiriei se va recalcula la începutul fiecărui trimestru în funcție de fluctuația indicelui de referință Euribor la 3 luni. Astfel, la o creștere cu 1 punct de bază (0,01%) a valorii Euribor 3 luni, valoarea chiriei va crește între 0,12% și 0,15%.

  Mai sunt alte costuri în afară de chiria lunară în perioada de închiriere?

  Da, chiriașul are responsabilitatea să achite costurile de administrare a locuinței inclusiv utilitățile contorizate, precum și costurile cu asigurarea proprietății și impozitul pe proprietate. Aceste costuri sunt facturate separat de valoarea chiriei lunare.

  Se poate cesiona ante-contractul de vânzare cumpărare?

  Da, acest lucru este posibil cu acordul în prealabil al dezvoltatorului.

  Pot să sub-închiriez locuința?

  FlexAssist este destinat exclusiv persoanelor care achiziționează și folosesc proprietatea respectivă ca locuinţă principală, prin urmare sub-închirierea nu este permisă fără acordul prealabil al dezvoltatorului.

  Pe ce perioadă se oferă creditul de la dezvoltator?

  Creditul direct de la dezvoltator se acordă pe o perioadă maximă de 30 de ani, din care se deduce perioada de închiriere. De exemplu, dacă perioadă de închiriere totală a fost de 6 ani, creditul de la dezvoltator se va acorda pe o perioadă maximă de 24 de ani.

Vezi mai sus Vezi mai departe
Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării ești de acord cu modul de utilizare al acestor informații. Află detalii.