18 februarie 2021

Arhitectură și design: Prin ce se diferențiază Avalon Estate?

Avalon Estate este un proiect unic pe piața din România, propunându-le viitorilor proprietari nu doar un ansamblu rezidențial, ci o comunitate integrată, un melanj de urban și suburban care extrage ce este mai bun din cele două lumi.

Prin designul său, Avalon Estate pune accent pe oameni, nu doar din perspectiva confortului locuințelor, dar și în ceea ce privește densitatea populației, facilitățile create și circulația în cadrul ansamblului, diminuând prezența autovehiculelor, o problemă din ce în ce mai acută a orașelor actuale.

Vă propunem un nou mod de a locui, aproape de natură și totodată într-o zonă accesibilă, creând premisele pentru un stil de viață activ și sănătos, într-un mediu sigur și calitativ.

Toate aceste deziderate se regăsesc în proiectul realizat pentru Prime Kapital de ADNBA, un birou de arhitectură renumit pentru proiectele sale elegante și deținător a mai multor premii interne și internaționale de arhitectură. De altfel, ADNBA a semnat proiectul ansamblului Marmura Residence.

Esenghiul Abdul, Partener ADNBA, a fost invitata noastră în ianuarie într-un webinar dedicat arhitecturii Avalon Estate, în care ne-a vorbit despre provocarea de a crea o comunitate urbană și despre viziunea asupra acestui proiect.

Arhitecții au redat în proiectul realizat pentru Avalon Estate diversitatea caracteristică unei zone urbane, reducând la minimum impactul circulației auto și prioritizând circulația pietonală. Au păstrat totodată densitatea scăzută, caracteristică suburbiilor, oferindu-le locuitorilor o scăpare din agitația și aglomerația orașelor. A rezultat schița unui cartier integrat, care poate răspunde cât mai bine posibilelor cerințe ale viitorilor locuitori.

Investiția în spații verzi, un atu al Avalon Estate

În realizarea proiectului, s-a acordat o atenție deosebită spațiilor verzi, un element cu greutate din ce în ce mai mare în decizia de achiziționa o nouă locuință. Într-un cotidian suprasaturat de beton și de gri, de aglomerație și de zgomot, natura înseamnă echilibru, stare de bine și energie.

Masterplanul Avalon Estate este organizat în jurul unui parc central cu o suprafață de 1.3 hectare. Parcul are o amenajare diversă, fiind împărțit în subzone cu caracter și funcții diferite – locuri de joacă și de relaxare, terenuri de sport, jocuri de apă etc. Prin urmare, cei mici vor avea locuri de joacă sigure, atractive și înconjurate de verdeață, iar adulții se vor putea bucura și socializa într-un cadru natural. Activitățile outdoor, precum joggingul și jocurile în echipă, pot fi practicate fără probleme.

Parcul este corelat cu aleile pietonale din cadrul complexului și cu aleile verzi de la limita apei. Se crează astfel un sistem de alei ce permite circulația pietonală, oferind acces în întregul ansambluși către facilitățile disponibile.

ADNBA a dezvoltat un sistem de parcare care să mascheze autoturismele, fără a afecta eficiența accesului sau vecinătatea față de propria locuință. Circulația autovehiculelor a fost izolată către zonele perimetrale ale complexului, fiind amenajate totodată spații verzi astfel încât apartamentele să fie protejate de zgomot și poluare.

Conceptul  peisagistic  integrează  principiile  unui  mediu  curat  și  sustenabil. Zonele verzi și de agrement oferă un sistem de management al apelor pluviale. Acestea sunt colectate de-a lungul întregului ansamblu, aduse în zona centrală a parcului, unde pot fi stocate o perioadă mai lungă și utilizate în irigarea vegetației majore din centru. Apa este filtrată printr-un sistem special, biologic, ce vizează îndepărtarea hidrocarburilor din zonele auto, înainte de a fi împinsă către lac.

Arhitectura Avalon Estate: un design atractiv, dar și un rol social

Arhitectura Avalon Estate este formată dintr-un mix de tipuri de locuințe specifice unei comunități, cuprinzând  case individuale, case înșiruite, apartamente în imobile de mici dimensiuni și apartamente în imobile colective.

Arhitecții de la ADNBA au efectuat studii amănunțite ale tipurilor de fațade diferite ce pot fi integrate, păstrându-se totodată o expresie unitară, dar și ale tipurilor de layout pentru locuințele propuse, pentru un maximum de confort și de eficiență a spațiului.

În plus, a fost studiată relația dintre fiecare tip de locuință și spațiile verzi din jur, astfel încât toți locuitorii să se poată bucura de avantajele vieții în Avalon Estate.

Au rezultat 3 tipuri diferite de „insule rezidențiale”, fiecare cuprinzând mai multe tipuri de locuințe:

·         Blocurile perimetrale, care cuprind apartamente și spații comerciale în zona parterului, și care se regăsesc către limita exterioară a ansamblului rezidențial;

·         Insulele T, care cuprind în interior o varietate de apartamente – apartamente Parkview, cu vedere către parc și confort sporit, și apartamente Urban, cele mai dinamice locuințe disponibile în Avalon Estate, ce oferă o alternativă la apartamentele de oraș. La acestea se adaugă o zonă centrală de townhouse-uri, inspirate de arhitectura olandeză. Clădirile T îmbină beneficiile locuințelor colective cu cele ale locuinței individuale, devenind un element central al proiectului;

·         Locuințele individuale din apropierea lacului (vilele), un tip de casă  exclusivistă, ce oferă volume și suprafeţe generoase, punând accent pe flexibilitate și eleganţă.

La acestea se adaugă o zonă de servicii, un club cu restaurant, bar, centru sportiv și piscină cu filtrare prin plante, grădiniță, zonă comercială și parcul amintit anterior. Toate aceste elemente joacă un rol vital în realizarea unei comunități urbane. De altfel, rolul arhitecturii este de a crea clădiri rezidențiale cu un design atractiv, dar și cu funcție socială, ce promovează interacțiunea între locuitori și încurajează o relație armonioasă a comunității cu mediul urban și cu cel natural.

Prin felul în care a fost proiectat, Avalon Estate oferă locuitorilor nu doar locuințe de calitate așezate într-un mediu verde, ci și facilități specifice orașului: arii comerciale, de socializare, de sport și educație.

Dacă vrei să te alături și tu comunității Avalon Estate, scrie-ne prin intermediul formularului de contact.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!