26 octombrie 2022

Tendințe de decor interior: toamnă-iarnă 2022

Când se apropie sezonul rece, parcă simțim nevoia de mai multă căldură, confort și – de ce nu? – culoare în spațiul nostru personal. De altfel, conceptul nordic hygge, care a câștigat tot mai mult teren și în alte părți ale lumii, se aplică cel mai bine atunci când afară este frig, plouă și zilele sunt mohorâte, iar în casă îți alcătuiești un spațiu cald și confortabil, la adăpost de intemperii.

Hygge (pronunțat „hoo-ga”) este definit în The Oxford English Dictionary ca fiind „o stare plăcută, de confort și de intimitate, care generează un sentiment de mulțumire sau de bunăstare, considerată o caracteristică definitorie a culturii daneze”.

Cuvântul danez sugerează un sentiment general de confort, farmec, simplitate și apartenență și este similar cu conceptul german gemütlichkeit, cu termenul olandez gezelligheid și cu suedezul mys.

Iată, deci, cum țările cu climă mai rece găsesc o adevărată valoare în starea de bine de acasă, iar noi ne putem inspira din aceste concepte pentru a ne crea la rândul nostru o oază de liniște și de bine acolo unde căutăm să ne regăsim cel mai adesea: în spațiul propriu.

În cele ce urmează, îți prezentăm trendurile de toamnă-iarnă 2022 și câteva idei ușor de pus în practică în orice locuință.

Înveselește-ți casa cu ajutorul culorilor

Poți face atmosfera de toamnă mai plăcută cu ajutorul elementelor textile: perne, pături, covoare, draperii. Acestea vor transforma complet spațiul.

Canapea cu perne colorate

De asemenea, poți alege un element-vedetă, care să transmită o vitalitate vibrantă într-un spațiu cu pereți albi și elemente esențiale neutre. Poți lua în calcul orice tip de element, de la o măsuță de cafea deosebită până la decorațiuni interioare îndrăznețe.

Adaugă accente de sezon

O metodă simplă de a condimenta designul cromatic al unui living este să adaugi piese de accent colorate.  Adăugarea de accesorii personalizează spațiul și îi poate conferi o identitatea în perfect acord cu dorințele tale.

Decor interior de toamnă

Mutarea obiectelor de accent în fiecare colț al unei camere îți va permite să modifici aspectul, atunci când simți nevoia. Poți și să modifici schema de culori prin selectarea unei culori de accent puternice de toamnă, prin intermediul accesoriilor.

Folosește-te de aranjamentele florale, pentru mai multă vitalitate

O modalitate ușoară de a înveseli orice zonă a casei în acest sezon este să schimbi florile de vară cu cele de toamnă. Pentru o amenajare ideală, poziționează aranjamentele pe console și pe suporturi laterale. Dacă alegi flori luxuriante în combinații de verde, roșu sau portocaliu, vei obține cu siguranță efectul dorit. Poți folosi și elemente decorative precum dovlecii, tărtăcuțele, castanele și ghindele sau alte elemente naturale de toamnă.

Aranjament floral de toamnă

Alege mobilier din lemn autentic

Lemnul natural în interioarele moderne este o reinterpretare a unor concepte preexistente.

Lemnul, cu strălucirea și textura sa naturală, generează o senzație de căldură și confort. Acesta îmbunătățește spațiile contemporane prin nota sa rustică.

Canapea cu perne colorate și mobilier din lemn

Păturile și pernele pufoase se vor potrivi de minune într-o astfel de ambianță, alături de elementele de mic sau mare mobilier!

Adaugă arome plăcute în viața ta de zi cu zi

Simțul olfactiv este puternic asociat cu memoria și stările noastre de spirit. Vanilia îți poate aminti de prăjiturile copilăriei, scorțișoara, mărul și portocala – de sărbători. Oricare ar fi aromele tale preferate, fă-le loc în spațiul tău, pentru o stare de bine persistentă.

Difuzor de aromaterapie în dormitor

Lumânările parfumate, difuzoarele, potpuriurile, odorizantele de orice tip vor influența în bine modul în care te simți când intri în casă în serile reci. Parfumurile care au note calde, lemnoase, vor aduce în casa ta un sentiment de confort și relaxare. Vanilia, lavanda, scorțișoara cu mere și chihlimbarul sunt alegeri bune pentru a face ca locuința ta să miroasă a vacanță.

Folosește lumini ambientale în loc de cele generale

Iluminatul este unul dintre cele mai importante aspecte ale creării unui spațiu plăcut. Deși nimic nu este mai bun decât lumina naturală, de care în Avalon Estate vei beneficia la maximum pe parcursul zilei, iluminatul indirect pentru serile întunecoase va pune în valoare orice spațiu.

Poți folosi, de asemenea, lumânări parfumate, și vei obține atât aromă, cât și o lumină caldă.

O altă idee este să te folosești de șiraguri de leduri pentru a crea o atmosferă de poveste și amintiri prețioase!

Atmosferă fericită de familie

Lumânările animă spațiile interioare

Nuanțele subtile, aurii, aspectul și aromele liniștitoare sunt cele care aduc o contribuție importantă la definirea unui spațiu, indiferent de stil. Mesele de sufragerie, holul, mesele laterale și mesele consolă sunt cele mai populare amplasări. Nu ezita să pui în practică această idee și lasă lumânările să aducă viață și lumină în fiecare colțișor al locuinței tale!

Adaugă tablouri și rame foto pe pereții goi

Fotografiile care au captat amintiri frumoase pot fi adăugate pe un perete gol pentru a-ți înveseli casa și pentru a-ți ridica starea de spirit. Combină amintirile colorate cu cele alb-negru sau în tonuri de sepia, pentru o abordare mai creativă!

Iar dacă toate acestea se vor întâmpla într-un loc în care și exteriorul este prietenos – un colț de natură departe de agitație și zgomot, dar aproape de marele oraș – rețeta este, cu siguranță, una câștigătoare!

Dacă încă nu ai ajuns în punctul în care să locuiești în casa visurilor tale, contactează-ne, și te vom ajuta să o găsești!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne