7 mai 2019

Comunități “green”: de ce investim în spațiile verzi înainte de începerea proiectului

Spațiile verzi devin tot mai importante pentru familiile aflate în căutarea unei case. Acesta este mai mult decât un trend și are legatură, în principal, cu nevoia oamenilor de a trăi cât mai aproape de natură, în condițiile în care aglomerările urbane cresc rapid și transformă peisajul. Astfel, umbra naturală și iarba pe care poți merge desculț reprezintă o ”întoarcere la natură” apreciată de tot mai mulți.

Atunci când vorbim despre ”spații verzi” nu ne referim însă la câteva petice de iarbă, înconjurate de blocuri înalte, ci la copaci, tufișuri și peluze extinse care să susțină activitățile în aer.  Toate acestea contribuie la crearea unui ansamblu rezidențial verde, așa cum va fi și Avalon Estate.

Credem că investiția în zonele verzi ale unui complex imobiliar de calitate nu trebuie să înceapă odată cu sosirea primilor locatari. Aceștia ar fi dezamăgiți să descopere că arborii au înălțimea unor tufișuri și că vor fi nevoiți să aștepte ani buni până să se poată bucura de spațiile verzi. De aceea, în Avalon Estate plantarea a început încă din 2018 și va continua și în acest an, în paralel cu primele lucrări de ridicare a construcțiilor.

O pădure amenajată “la cheie”

Prima etapă de amenajare a spațiilor verzi, care a inclus plantarea a 150 de arbori în parcul central și în zona de pe malul lacului, a fost deja finalizată.

Parcul central din Avalon Estate are un design liniar, cu arbori grupați în insule, în funcție de specie. Specialiștii horticoli cu care colaborăm au depus eforturi pentru a integra cât mai multe specii locale, exotice și non-alergene, cu nivel redus de polen. Arborii au fost plantați în grupuri de una sau mai multe specii sau aliniați în funcție de înălțimea atinsă la maturitate.

Pe lângă beneficiile de care rezidenții se pot bucura în mod direct, este bine de știut și că spațiile verzi protejează împotriva inundațiilor. Copacii mari absorb precipitațiile abundente, iar rețeaua de canale poate gestiona în condiții de siguranță volume mari de apă și filtrează apa pentru a fi absorbită în mod natural de către sol.

Avalon Estate este pentru cei care iubesc activitățile outdoor

Primele familii care se vor muta în Avalon Estate vor ajunge într-o adevărată oază de verdeață, cu plante care oferă umbră, răcoare și un mediu prietenos. Atât pentru copii și părinții lor, cât și pentru oricine iubește natura, timpul petrecut afară, chiar și în zilele caniculare, devine astfel un lucru normal. Copiii au locuri de joacă sigure, atractive și înconjurate de verdeață, iar adulții se pot bucura și pot socializa într-un cadru natural. Activitățile outdoor, precum joggingul, pot fi practicate fără probleme, mai ales că traficul auto este deviat în afara zonelor verzi.

Zonele verzi și de agrement, care ocupă mai mult de o treime din suprafața terenului, oferă și alte avantaje locatarilor din Avalon Estate. Ele purifică aerul în mod natural, elimină deplasările lungi în căutarea unor cadre naturale unde oamenii se pot relaxa și oferă, în general, un mediu de viață mai sănătos.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!