23 septembrie 2019

De ce este Avalon Estate un proiect unic pe piața din Romania?

Ioana Tănăsie, Senior Associate, ADNBA

Una dintre tendințele pe care le observăm în domeniul imobiliar, este cea a unor ansambluri integrate, de dimensiuni mai mari, care primesc și funcțiuni complementare. Astfel, devin  accesibile, la scară mai mică, facilitățile unui oraș: zone verzi, arii comerciale, de socializare, de sport și educație.

Nu există multe proiecte de genul. Avalon Estate este un caz fericit care nu încearcă să se conformeze unei cerințe sau unei analize de piață. Prin definiție, prin scara lui, este un proiect experimental care anticipează un nou mod de a locui în București. Provocarea acestui proiect unic a reprezentat pentru noi construirea unei comunități.

Avalon Estate a fost proiectat pe baza ideii „Garden Living”

Printre primele idei care au apărut a fost locuirea tip grădină, o locuire mai aproape de pământ și de spațiul verde. Această idee, de „garden living”, a generat dezvoltarea unui sistem de parcare care să mascheze autoturismele, fără a afecta eficiența accesului sau vecinătatea față de propria locuință. A rezultat astfel un drum principal, pentru circulația autovehiculelor, amplasat perimetral. Restul sunt alei, căi de biciclete și platforme care urmează să fie „walkable”, lăsând comunității o suprafață verde de aproximativ 30 % din suprafața totală a terenului de 8 hectare.

Unitățile care definesc acest proiect unic sunt locuințele înșiruite, întâlnite foarte mult în centrele pietonale și în centrele vechi din alte orașe. Acest tip de locuire ne-a rezolvat problema circulației. Pe de-o parte, ascund mașinile sub anumite terase și, în același timp, sunt deschise către o locuire aproape de gradină, generând două tipuri de suprafețe exterioare. Fiecare unitate are la parter o gradină în față, în zona pietonală a străzii și o terasă proprie la etaj. Astfel, două din etajele caselor au spații exterioare.

Un cartier gândit pentru comunitate

Terenul proiectului Avalon Estate este amplasat în cartierul Pipera, lângă cea mai mare concentrare de clădiri de birouri din România. Terenul este liber de orice structură construită. Fiind un proiect de mari dimensiuni și în lipsa unui cadru definit clar de elemente construite, acesta trebuia să fie autosuficient prin ceea ce se întâmplă în interiorul lui. În acest caz, arhitectura nu mai este gândită la scara de obiect raportată la zona construită din jur, ci la nivel de ansamblu.
Pentru Avalon Estate, am avut ocazia să creăm o comunitate așa cum ne-o imaginam noi, cu mix de tipuri de locuire specifică unei comunități, în care avem case individuale, case înșiruite, apartamente în imobile de mici dimensiuni și apartamente în imobile colective, aceasta pe lângă o zonă de servicii, un club, grădiniță sau o zonă de parc comun, accesibil direct locuitorilor.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!