12 aprilie 2023

Fațade placate Klinker, ventilate sau tencuite: 3 tipuri de finisaje exterioare

Fațadele placate Klinker, ventilate sau tencuite se suprapun unui termosistem (suma materialelor și straturilor folosite pentru izolare) a cărui structură a fost atent planificată. Am ales soluții durabile și eficiente energetic, dar am ținut cont și de aspectul armonios pe care îl vor conferi nuanțele neutre întregului ansamblu. Pentru a atinge acest scop, arhitecții de la ADN BA au efectuat înainte de demararea construcției o serie de studii ale tipurilor de fațade care puteau fi integrate, păstrând o expresie unitară. Află care sunt caracteristicile celor 3 tipuri de fațade ale clădirilor din Avalon Estate!

Vedere de ansamblu Avalon Estate

Fațade placate cu ceramică Klinker

Avantajele fațadelor acoperite cu plăci ceramice Klinker 

Fațadele acoperite cu plăci ceramice Klinker oferă două avantaje principale:

  • aspect elegant;
  • rezistență sporită la intemperii.

Majoritatea locuințelor din Avalon Estate beneficiază de acest tip de finisaj exterior. 

Cărămida aparentă Klinker este 100% naturală, fiind fabricată din argilă de cea mai bună calitate. Fațadele realizate cu ceramică de acest tip nu necesită niciun fel de întreținere ulterioară. De asemenea, sunt rezistente la murdărire și au o durată de viață de circa 100 de ani. 

Rezistente la îngheț/dezgheț, dar și la temperaturi ridicate, plăcile ceramice au un grad foarte scăzut de absorbție a apei (≤6%). În plus, oferă protecție acustică și termică ridicată.  

Alături de vata minerală bazaltică de 150 mm, utilizată ca strat principal de izolație, placajul ceramic va contribui la păstrarea temperaturii interioare constante, va limita pierderile de căldură și va oferi un grad sporit de intimitate, fiind totodată și o „barieră” împotriva zgomotelor.  

Vata minerală bazaltică

Iată care sunt straturile fațadei pentru majoritatea clădirilor din ansamblu: 

  • peretele-suport din zidărie sau structură din beton armat; 
  • membrana cu rol de barieră împotriva vaporilor; 
  • stratul de 15 cm grosime de vată bazaltică hidrofobizată; 
  • finisaj exterior din plăci ceramice Klinker. 

Nuanțele alese sunt în tonuri neutre de bej, crem, gri, așa încât aspectul general să fie armonios și să scoată în evidență elementele naturale, care se vor contura mult mai vizibil pe acest fond: arborii, arbuștii, plantele perene, vegetația din parcul central 

Montaj cărămidă aparentă Klinker 

Cărămizile aparente din ceramică Klinker se montează manual, una câte una. Media pentru 1 metru pătrat de fațadă este de 56 de cărămizi ceramice. În total, în Avalon Estate vor fi montate nu mai puțin de 1.736.000 cărămizi decorative Klinker! 

Montaj cărămizi Klinker

Este un proces care necesită timp, răbdare și atenție, dar care merită efortul și așteptarea, date fiind beneficiile multiple pe care le oferă acest tip de placare exterioară.

Fațade ventilate

Fațadele ventilate asigură o circulație continuă a aerului, motiv pentru care schimbul termic se realizează prin camera de aer dintre fațada ventilată și termosistem.  

Astfel, creşte rezistenţa la variațiile de temperatură și scade consumul energetic. 

Acest tip de fațadă este aplicat la ultimele niveluri ale clădirilor din Avalon Estate: apartamentele penthouse și ultimele etaje ale unităților de tip townhouse (casele înșiruite). 

Terasă townhouse și fațade ventilate în planul 2

Fațada ventilată asigură un confort interior sporit, reduce consumul de energie pentru încălzire iarna sau pentru răcire pe timp de vară și oferă o bună izolare acustică. 

Aceste fațade sunt acoperite cu tablă fălțuită – un material elegant si versatil, cu rezistență în timp, care se remarcă prin costuri reduse de întreținere, flexibilitate și maleabilitate. 

De asemenea, această soluție aplicată la clădirile din Avalon Estate permite ventilarea adecvată a peretelui pe dedesubt, ceea ce previne apariția mucegaiului. 

Fațade tencuite

Pentru o durabilitate mare în timp, fațadele tencuite din Avalon Estate se execută astfel: 

  • se pregătește peretele-suport din zidărie sau beton armat; 
  • se aplică masa de șpaclu, plus plasa din fibră de sticlă; 
  • se fixează vata bazaltică hidrofobizată de 15 cm, care, datorită grosimii, asigură un coeficient termic optim; 
  • la final, se aplică tencuiala decorativă. 

Fațade tencuite

Dacă îți dorești și tu o locuință în Avalon Estate, dar încă nu știi ce tip de unitate ar fi mai potrivită pentru tine, contactează-ne, iar unul dintre consultanții noștri te va ajuta să găsești cea mai bună soluție! 

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne