5 august 2022

Inflația, construcțiile și amenajările în 2022

Deși multe persoane evită să își facă planuri pe termen lung în această perioadă, din cauza inflației, este, totuși, un moment bun pentru a face investiții pentru viitor. Inflația nu dă semne că s-ar opri din creștere, iar în astfel de vremuri cel mai bine este să folosești sumele de bani pe care le deții pentru a le investi în bunuri sau active care își păstrează valoarea în timp.

Securizarea unor astfel de proprietăți se aplică și în domeniul imobiliar.

Schimbările la nivel economic și modificările legislative recente lasă o „portiță” care ar putea fi în favoarea celor care vor să își securizeze lichiditățile sau banii din conturi – cel puțin până la final de 2022.

Prețurile materialelor de construcții ar putea crește în continuare

Deși prețurile materialelor de construcții au înregistrat o creștere consistentă în prima parte a anului, pentru unele dintre acestea costurile au mai scăzut în al treilea trimestru. Oscilațiile de preț sunt normale în perioade de instabilitate, însă dacă inflația va crește în continuare, sunt de așteptat noi creșteri în ultima perioadă a anului.

Dacă intenționezi să achiziționezi una sau mai multe locuințe, cel mai prudent ar fi să faci acest lucru până la final de an.

Din 2023, reglementările legale limitează facilitățile financiare de care ar putea beneficia cumpărătorii.

Statisticile arată că anul acesta a crescut nu doar prețul materiilor prime pentru structura construcțiilor, ci și cele pentru finisaje. Astfel, gresia, faianța, vopseaua lavabilă sunt cu 30-50% mai scumpe decât în aceeași perioadă a anului precedent.

Amenajările interioare și mobilierul

Randare amenajare interioara in Avalon Estate

Aceeași situație se regăsește și în domeniul designului interior, dar și în industriile producătoare de mobilier. Producătorii sunt la rândul lor în situația de a plăti mai mult pentru materii prime, energie, carburanți, transport – iar cum o afacere nu poate funcționa prea mult timp pe pierdere, aceste scumpiri se regăsesc, după principiul dominoului, în prețul produselor finale.

Principalul efect pe care îl are inflația asupra economiei este scăderea puterii de cumpărare a oamenilor – și asta, pentru că se creează o disproporție între venituri și cheltuieli. Pe scurt, dacă prețurile – inclusiv pentru alimentele de bază și utilități – sunt în creștere accelerată, veniturile populației fie stagnează, fie înregistrează creșteri minore.

În consecință, ceea ce putea fi cumpărat acum un an cu o sumă de bani nu mai poate fi achiziționat în prezent cu aceeași sumă. Iar acest trend se menține, pentru moment.

Pentru renovări, reparații și amenajări interioare, costurile au crescut în medie cu 20 – 30%. Și este greu de făcut o estimare pentru viitor. Urmează o iarnă în care costurile pentru utilități vor ridica probleme pentru întreaga Europă, de la cetățenii obișnuiți și până la marile industrii.

Un alt impediment este reprezentat de întârzierile în producție, transporturi și livrări – care ar putea afecta și termenele de livrare ale produselor, serviciilor și bunurilor finale.

În concluzie, dacă ai sume de investit în proprietăți, renovări, reparații sau amenajări interioare, acum este cel mai bun moment să îți securizezi bunurile dorite!

În Avalon Estate, încă mai avem disponibile câteva tipuri de locuințe premium la prețuri care respectă fidel raportul calitate-preț.

Dacă vrei să afli mai multe sau să îți securizezi una dintre acestea, contactează-ne!

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!