25 iulie 2019

Sisteme de apărare împotriva caniculei la Avalon Estate

Încălzirea globală ne obligă să ne luăm tot mai multe măsuri de apărare împotriva caniculei pe timp de vară. Dacă acestea sunt și naturale, nepoluante, cu atât mai bine! Mulți dezvoltatori de proiecte rezidențiale consideră că este suficient să beneficiezi de un aparat de aer condiționat pe care să îl folosești la maxim pe timpul verii.

Noile tendințe urbane descurajează, însă, acest comportament, din mai multe motive, de la cel economic până la cel legat de calitatea vieții. Mai mult de atât, există alte metode care pot îmbunătăți temperatura aerului, fără să aibă un impact negativ asupra mediului înconjurător.

Iată câteva investiții care fac din Avalon Estate un cartier sustenabil, unde locatarii se bucură chiar și în perioadele caniculare.

Umbra, cel mai bun aliat împotriva arșiței

Pentru început, trebuie să spunem că un cartier în care ești captiv în casă pe timp de caniculă, nu este gândit pentru prezent.

Oamenii vor să iasă afară, să socializeze, să facă sport și să se joace cu copiii lor. De aceea, spațiile verzi umbroase reprezintă cea mai bună soluție împotriva temperaturilor ridicate. Cine s-a plimbat într-o zi toridă printr-o pădure, știe de ce umbra copacilor este atât de importantă. Încă nu s-a descoperit o soluție mai bună pentru a păstra o temperatură suportabilă în spațiile deschise de mari dimensiuni, care să fie și naturală.

La Avalon Estate, zonele verzi și de agrement ocupă mai mult de o treime din suprafața totală a proiectului. Plantele bine dezvoltate oferă zone ample de umbră, purifică aerul în mod natural și oferă un decor variat, unde locatarii se pot relaxa chiar și în zilele călduroase.

Zilele însorite se pot transforma astfel în ocazii perfecte pentru un picnic pe iarbă, chiar lângă casă. Atât adulții, cât și copiii se vor bucura de un astfel de loc.

Pentru a pregăti acest spațiu,  plantarea copacilor a început încă din 2018 și va continua în acest an, în paralel cu primele lucrări de construcție.

Prima etapă de amenajare a spațiilor verzi a fost finalizată. Aceasta a inclus plantarea a 150 de arbori în parcul central și în zona de pe malul lacului. Pe lângă asta, parcul central va avea și un râu artificial, care va curge de-a lungul ariei pietonale și care va limita efectele caniculei.

Astfel, avem cadrul perfect pentru un picnic reușit în care copiii au la dispoziție locuri de joacă sigure, atractive și înconjurate de verdeață, iar adulții se pot bucura și pot socializa într-un cadru natural, la umbră.

Timpul petrecut afară aduce și beneficii concrete locatarilor. Când aceștia petrec mai multe ore dintr-o zi de vară în afara locuinței, ei folosesc mai puțin aparatele de aer condiționat.

Un concept unitar care favorizează reducerea efectelor caniculei

Înălțimea redusă a clădirilor din Avalon Estate și suprafața extinsă a spațiilor verzi descurajează crearea unui microclimat sufocant. Întreținerea spațiilor verzi este preluată de o firmă specializată, fapt care permite dezvoltarea optimă a vegetației, indiferent de cât de ridicate sunt temperaturile.

Mai mult, prin irigarea zilnică a spațiilor verzi, temperatura ambientală scade cu câteva grade față de cea din cartierele de blocuri lipsite de vegetație. Dispunerea vilelor și apartamentelor și designul interior permit ca cea mai mare parte a locuințelor să aibă cel puțin o cameră umbrită în timpul zilei, fie dimineața, fie după amiaza. În plus, toate locuințele pot fi dotate cu jaluzele și alte sisteme de umbrire, pregătirea pentru instalarea acestora fiind prevăzută încă din faza de construire.

Pe lângă spațiile verzi, rezidenții Avalon Estate se pot bucura de piscina exterioară din zona Clubului, ideală pentru zilele călduroase de vară.

Izolarea realizată cu materiale de calitate

Zidurile exterioare și ferestrele bine izolate reduc substanțial consumul de energie pentru răcirea locuinței. Toate tipurile de unități din Avalon Estate sunt izolate cu vată minerală de 15 centimetri grosime. Acest material presupune o investiție mai mare decât plăcile de polistiren, dar oferă o durată de viață mai lungă, comparabilă cu cea a clădirii. Astfel, nu mai este necesară refacerea periodică a izolării exterioare. Mai mult, vata este complet ignifugă, nu se degradează în timp, iar grosimea de 15 centimetri oferă o barieră termică excelentă. Și, foarte important pentru calitatea vieții într-o comunitate, izolarea fonică a vatei minerale este superioară structurilor izolate cu polistiren. De asemenea, acest material are și alte calități care o fac cea mai bună alegere: este ecologică, pentru că nu folosește materii prime precum petrolul, ca în cazul polistirenului și nu are emisii toxice.

În cazul ferestrelor, sunt folosite profile de aluminiu/PVC cu rupere de punte termică și geam termoizolant. Poți afla mai multe detalii despre materiale și finisaje din  pagina Specificații tehnice.

Un proiect rezidențial gândit și creat pentru viitori locuitori, trebuie să aibă în vedere toate problemele care pot apărea, inclusiv ce măsuri se pot lua pentru asigurarea unei calități superioare a vieții. Avalon Estate este un astfel de proiect. Gândit pe termen lung, bunăstarea viitorilor locuitori este pe primul loc, lucru care se poate vedea în cele mai mici detalii.

Newsletter Prime Kapital

Dacă dorești să fii contactat de reprezentanții Prime Kapital în vederea transmiterii de informații despre proiectul Avalon Estate, te rugăm să completezi formularul din secțiunea Contact.

Telefon Avalon 0771236453 Sună acum Telefon Avalon 0771236453 Sună acum
Email AvaonContact Contactează-ne
×

Fii la curent cu cele mai noi
informații din Avalon Estate!

Abonează-te la newsletter!